Ανάγκη στελέχωσης του Περιφερειακού Ιατρείου Αγίας Ρούμελης Χανίων με μόνιμο ιατρό

 Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της Αγίας Ρούμελης Χανίων για το γεγονός ότι το Περιφερειακό Ιατρείο δεν έχει μόνιμο ιατρό και η θέση καλύπτεται από οπλίτη ιατρό (σύμφωνα με ΚΥΑ του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας), οποίος επρόκειτο να υπηρετεί στο ιατρείο έως και τον Μάιο του 2024, που θα ολοκλήρωνε τη θητεία του στις Ένοπλες Δυνάμεις. 


Ωστόσο, με απόφαση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, ο εν λόγω οπλίτης ιατρός θα πρέπει να κάνει τις μηνιαίες εφημερίες του – για τις οποίες υπάρχει οικονομική αποζημίωση - στη Χώρα Σφακίων και όχι στην Αγία Ρούμελη. 


Ως εκ τούτου, όπως είναι φυσικό, κάποιες ημέρες τον μήνα το ιατρείο δε θα έχει ιατρό.


Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβείτε, προκειμένου να στελεχωθεί το Περιφερειακό Ιατρείο Αγίας Ρούμελης με μόνιμο ιατρό άμεσα, ώστε να μη στερούνται οι κάτοικοί της την άρτια υγειονομική περίθαλψη που δικαιούνται και να μην αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού με προσωρινές και επιπόλαιες λύσεις;

Η ερωτώσα Βουλευτής ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ


Σε απάντηση της με αριθ. πρωτ. 1358/25.10.2023 ερώτησης, η οποία διαβιβάστηκε στην υπηρεσία μας με το ανωτέρω σχετικό έγγραφο, σας γνωρίζουμε, κατά το μέρος των αρμοδιοτήτων μας, τα ακόλουθα:

Α. Ο ΕΝΦΙΑ επιβλήθηκε από το έτος 2014 με τις διατάξεις των άρθρων 1 έως και 8 του ν. 4223/2013 (Α'287) σε όλα τα ακίνητα της χώρας με κριτήρια την έκταση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ακινήτου. Επίσης, στις σχετικές διατάξεις, ορίζεται, μεταξύ άλλων, ο τρόπος υπολογισμού του, οι απαλλαγές και οι εκπτώσεις επ’ αυτού.


Συγκεκριμένα, με την παρ. 2 του άρθρου 7 του ανωτέρω νόμου ορίζεται μεταξύ άλλων ότι όταν ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων ισούται ή υπερβαίνει τα τρία, χορηγείται έκπτωση εκατό τοις εκατό (100%) επί του ΕΝΦΙΑ που βεβαιώθηκε στο φορολογούμενο, τον ή την σύζυγο και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι οριζόμενες στο νόμο προϋποθέσεις.


Β. Με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του πεντηκοστού έκτου άρθρου του ν. 4839/2021 (Α'181) τροποποιήθηκε το άρθρο 44 του Κώδικα διατάξεων φορολογίας κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και κερδών από τυχερά παίγνια, ο οποίος κυρώθηκε με το πρώτο άρθρο του ν. 2961/2001 (Αζ266), και καθιερώθηκε αφορολόγητο όριο 800.000 ευρώ για γονικές παροχές και δωρεές με δικαιούχους πρόσωπα της Αζ κατηγορίας (σύζυγο, μέρος συμφώνου συμβίωσης, τέκνα, εγγόνια και γονείς) της φορολογικής κλίμακας του άρθρου 29 του ως άνω Κώδικα που


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ταχ. Δ/νση : Χανδρή 1 & Θεσσαλονίκης ΠΡΟΣ: Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας &

Ταχ. Κώδικας : 183 46 Μοσχάτο Οικονομικών

Τηλέφωνο : 210 48 02 164 210 4802388 Υπηρεσία Συντονισμού Γραφείο Νομικών και

E-Mail : defk.a@aade.gr defk.b@aade.gr Κοινοβουλευτικών Θεμάτων Χαρ. Τρικούπη 6-10

Url : www.aade.gr 106 79 Αθήνα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΑ Α", Β

Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2023

Αριθ. Πρωτ.: ΔΕΦΚ Β 1134297 ΕΞ 2023

πραγματοποιούνται από 1-10-2021. Εφόσον η φορολογητέα αξία του περιουσιακού στοιχείου το οποίο αφορά η γονική παροχή ή που δωρίζεται υπερβαίνει τα 800.000 ευρώ, επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 10% για την υπερβάλλουσα αξία, μετά την αφαίρεση του αφορολόγητου ποσού.

Η διάταξη εφαρμόζεται στις γονικές παροχές και δωρεές οποιασδήποτε φύσεως περιουσίας (κινητής, ακίνητης, απαίτησης) με δωρεοδόχους μόνο τα πρόσωπα της ΑΖ κατηγορίας και στις χρηματικές γονικές παροχές ή χρηματικές δωρεές προς τα ανωτέρω πρόσωπα, εφόσον αυτές αποδεικνύονται με μεταφορά χρημάτων μέσω χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Λοιπά ζητήματα που τίθενται στην εν λόγω ερώτηση, δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της υπηρεσίας μας.

Με εντολή Διοικητή ΑΑΔ.Ε. Ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας Γεώργιος Φάκος

Εσωτερική Διανομή:

1. Γραφείο Προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας

2. Διεύθυνση Εφαρμογής Φορολογίας Κεφαλαίου και Περιουσιολογίου - Τμήματα Α’ & ΒΖ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........