Παρουσίαση του πολυαναμενόμενου Graphic Novel του Soloύp "Ζοrμπάς – Πράσινη πέτρα ωραιοτάτη"

 Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη παρουσίαση του Graphic Novel Zorμπάς. Πράσινη πέτρα ωραιοτάτη του Soloύp στο Μουσείο Μπενάκη. 


To πρωτοποριακό Graphic Novel Ζορμπάς – Πράσινη πέτρα ωραιοτάτη, που δημιουργήθηκε από τον Soloύp (κατά κόσμον Αντώνη Νικολόπουλο), παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138, Αθήνα).



Για τη μεταφορά του λογοτεχνικού ήρωα του Ν. Καζαντζάκη μίλησαν:

Αντώνης Νικολόπουλος (Soloύp), σκιτσογράφος, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Θανάσης Αγάθος, αναπληρωτής καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αποσπάσματα του βιβλίου δραματοποιήθηκαν από τον ηθοποιό Μανώλη Μαυροματάκη.

To συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε η Ελεωνόρα Ορφανίδου, δημοσιογράφος, επικεφαλής του πολιτιστικού τομέα του Αθήνα 9,84.



ο βιβλίο προλόγισε ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, εκδότης της Διόπτρα, παρουσιάζοντας το όραμα του εκδοτικού οίκου για τη μεταφορά του Ν.Καζαντζάκη στον 21ο αιώνα. 
Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος - Εκδότης Διόπτρα
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από τους καταξιωμένους σολίστες Στάθη Καραπάνο (φλάουτο), Αχιλλέα Γουάστωρ (πιάνο) και Ιάσονα Γουάστωρ (κρουστά), ερμήνευσαν τη «Σουίτα του Ζορμπά» του Μίκη Θεοδωράκη και το «Time lapse» του Αχιλλέα Γουάστωρ.
Από αριστερά προς τα δεξιά: Αχιλλέας Γουάστωρ (πιάνο)Στάθης Καραπάνος (φλάουτο)Ιάσονας Γουάστωρ (κρουστά)
Μετά το πέρας της παρουσίασης ο δημιουργός απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού και ακολούθησε υπογραφή βιβλίων καθώς και cocktail στο φουαγέ του Μουσείου Μπενάκη.Τα έπιπλα της σκηνής ήταν μια ευγενική χορηγία της εταιρείας HabitatΠροσφέρθηκε επίσης κρασί της βραβευμένης ετικέτας Διαμαντόπετρα, μια ευγενική προσφορά του  οινοποιείου Διαμαντάκης. . 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........