Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Τεραβάδα το νέο βιβλίο του Bhikkhu Nyanadassana (Ιωάννης Τσέλιος) "Διαλογισμός: Απελευθέρωση ή προσκόλληση; Εξερευνώντας τις δύο όψεις του διαλογισμού"

 Κυκλοφόρησε από το Κέντρο Μελέτης και Πρακτικής Τεραβάδα το εμβληματικό βιβλίο του Bhikkhu Nyānadassana (Ιωάννης Τσέλιος) «Διαλογισμός: Απελευθέρωση ή προσκόλληση; Εξερευνώντας τις δύο όψεις του διαλογισμού». 


Μέσα από αυτό το έργο, ο συγγραφέας προσφέρει μια βαθιά και εμπεριστατωμένη εξερεύνηση στον κόσμο του διαλογισμού, ως εργαλείο για την πνευματική απελευθέρωση και την αποδέσμευση από την προσκόλληση, που οδηγεί στον υπαρξιακό πόνο.


Ο Bhikkhu Nyānadassana, είναι ένας, ελληνικής καταγωγής, δασόβιος βουδιστής μοναχός, συγγραφέας και λόγιος με πάνω από σαράντα χρόνια ζωής και πρακτικής σε μοναστήρια της Σρι Λάνκα και της Μιανμάρ. Με την εκτενή μελέτη και την προσωπική πρακτικοποίηση των αυθεντικών διδασκαλιών του Βούδα, όπως περιγράφονται στον αρχαίο Κανόνα Πάλι, έχει γράψει πάνω από δέκα βιβλία στα αγγλικά, γερμανικά, σιγχάλα και ελληνικά, τα οποία μελετώνται από μοναχούς και ακαδημαϊκούς σε όλο τον κόσμο, ακόμη και σε γερμανικά πανεπιστήμια που έχουν έδρα βουδιστικών σπουδών. 


Ο συγγραφέας έχει διδάξει χιλιάδες μοναχούς και λαϊκούς τις αρχές, που περιγράφονται στο παρόν σύγγραμμα, σε πολλές χώρες της Ασίας και της Ευρώπης.


Αυτό το βιβλίο αποτελεί έναν απαραίτητο οδηγό για όσους ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στην πρακτική του διαλογισμού, ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας τους. Περιγράφονται με λεπτομέρεια τόσο ο ηρεμιστικός διαλογισμός και οι εκστάσεις, όσο και ο διορατικός διαλογισμός και το Νιρβάνα. Η περιγραφή και η εξήγηση του Νιρβάνα από τον Bhikkhu Nyānadassana απογυμνώνει τον όρο από αοριστίες, μυστικισμούς και μύθους, προσφέροντας μια σαφή και ακριβή περιγραφή της έννοιας του Νιρβάνα, καθώς και τη μέθοδο επίτευξης αυτής της εμπειρίας.


Η αγορά αυτού του βιβλίου προσφέρει στους αναγνώστες τη μοναδική ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τις αυθεντικές τεχνικές διαλογισμού, πέρα από τις σύγχρονες επιφανειακές προσεγγίσεις, και να αναπτυχθούν πνευματικά. Το βιβλίο είναι διαθέσιμο από το Κέντρο Μελέτης και Πρακτικής Τεραβάδα και από επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.


«Το παρόν βιβλίο αποτελεί ένα σημαντικό έργο, διότι ενώ έχουν εκδοθεί χιλιάδες βιβλία σχετικά με τον διαλογισμό, περιγράφοντας εκατοντάδες μεθόδους, σπάνια είναι εκείνα που αναλύουν εκτενώς το θέμα του διαλογισμού και της προσκόλλησης. Στοχεύοντας στη βαθιά κατανόηση των μηχανισμών της προσκόλλησης και της απελευθέρωσης, αυτό το βιβλίο εξετάζει και το πώς κάποιος μπορεί να ξεπεράσει την πλάνη της προσκόλλησης μέσω της κατανόησης της παροδικής φύσης, ακόμη και των πιο έντονων συναισθημάτων ευεξίας και ευδαιμονίας, που προκύπτουν από τον διαλογισμό.

Το εξαιρετικό αυτό έργο απευθύνεται όχι μόνο σε αυτούς που έχουν ήδη βαθύτερη εμπειρία στον διαλογισμό, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να αρχίσουν την πρακτική του και να αποκτήσουν μεγαλύτερη γνώση για αυτόν. Το γράψιμό του είναι κατανοητό και προσιτό, κάτι που το καθιστά ένα ολοκληρωμένο οδηγό για ανθρώπους ανεξαρτήτως προηγούμενων γνώσεων ή πεποιθήσεων. Μπορεί να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε την πραγματική φύση των υλικών και νοητικών φαινομένων που διέπουν τον κόσμο μας. Αυτή η κατανόηση είναι η αρχή για την ολοκληρωτική απελευθέρωση του νου μας από την υπαρξιακή ταλαιπωρία που είναι εγγενής σε όλα τα όντα».

Μιχαήλ Ξυνός, Πρόεδρος του Κέντρου Τεραβάδα, Επίτιμος Πρόξενος της Σρι Λάνκα στην Ελλάδα

Βιογραφικό: Ο συγγραφέας Ιωάννης Τσέλιος (Σεβάσμιος Nyānadassana) είναι βουδιστής μοναχός ελληνικής καταγωγής, ο οποίος έχει αφιερώσει πάνω από σαράντα χρόνια της ζωής του στη μελέτη, την κατανόηση και την πρακτική του διαλογισμού. Έχει διδάξει διαλογισμό σε διάφορες χώρες της Ασίας και από το 2019 διδάσκει και στην Ελλάδα.

Κέντρο Μελέτης και Πρακτικής Τεραβάδα Αποστόλου Παύλου 5, 15342, Αγία Παρασκευή Τηλ.: 213 088 9977, theravada.gr, info@theravada.gr

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........