Εφυγε από την ζωή ο Γιώργος Τσερλεντάκης

Εφυγε από την ζωή ο Γιώργος Τσερλεντάκης ή Πατσουλής. Ο George Proedros για εμάς ήταν και θα συνεχίσει ν' αποτελεί μέλος της οικογένειάς μας, αφού υπήρξε από παιδί υπάλληλος στο δισκοπωλείο μας τουλάχιστον για δεκαπέντε χρόνια μαζί με τον θείο μου και τον πατέρα μου.


Ο δρόμος της επιμονής του Γιώργου με την μουσική και το να συναναστρέφεται συνεχώς με σημαντικούς ανθρώπους του χώρου, αλλά και ν' αποκτά φιλικές σχέσεις μαζί τους, τον έβγαλε από μικρή ηλικία ακόμα στο δισκοπωλείο μας στην οδό δικαιοσύνης στο Ηράκλειο.



Από τα γεννοφάσκια του είχε αν θες αυτό που λέμε εμείς που ασχολούμαστε με την δισκογραφία, μικρόβιο του "Δισκά". Ήταν γεννημένος για αυτήν δουλειά. Μπορώ να πω με ειλικρίνεια ότι μου έμαθε κι ότι μου μετέδωσε αυτή την αγάπη για τον δίσκο. Πάντα μ' εντυπωσίαζε η γνώση του και η βαθιά του μνήμη για τους συνθέτες, τους στιχουργούς, τους παραγωγούς, ανεξαρτήτου ρεπερτορίου.

Ο Γιώργος ήταν πάντα αυτό που λέμε καλός γνώστης της δισκογραφίας και των όλων εκείνων που σχετίζονταν μ' εκείνη. Στις μέρες μας δυστυχώς αποκτάς πρόσβαση στα πάντα μ' ένα πάτημα του κουμπιού.


Τότε αν ήθελες να μάθεις κάτι για την μουσική που δεν ήξερες ρωτούσες τον Γιώργο... Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην δική μας δουλειά βέβαια. Τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Η εποχή μας τρέχει στον δρόμο της διαδικτυακής υπερπληροφόρησης, η οποία διευκολύνει μεν τους ανθρώπους αλλά τους καταδικάζει να ζούνε δίχως αναμνήσεις... Τι είναι όμως αυτό που θέλουμε τελικά; Να δίδουμε τροφή στην πείνα της περιέργειάς μας ή να κατέχουμε την επιτόπια γνώση σ' όλα τα πράγματα ;

Η απάντηση πιθανότατα να βρίσκεται στο δεύτερο σκέλος της παραπάνω πρότασης... Θα χάσουμε όμως απ' ότι φαίνεται πολλά περισσότερα απ' όσα μπορούμε να φανταστούμε... Γιώργο, καλοστραθιά στα μυθικά δισκάδικα τ' ουρανού!

Θα σε θυμάμαι πάντα ως τον πιο ωραίο και καλοντυμένο jeune premier και με ξεχωριστό στυλ εργαζόμενο του δισκοπωλείου μας!

Με σεβασμό
Ανδρέας Αερακης


Ο Γιώργος Τσερλεντάκης υπήρξε για χρόνια συνεργάτης και υπεύθυνος του μουσικού τμήματος στο Ράδιο Κρήτη 101.5

Υπήρξαμε συνάδελφοι στο Ράδιο Κρήτη επί σειρά ετών, και μόνο καλά πράγματα έχω να θυμάμαι απο εκείνον.

Πέρα απο τις γνώσεις του στην μουσική θαύμαζα τις φιλικές σχέσεις που διατηρούσε με τους καλλιτέχνες, καθώς επίσης την αρχοντική του συμπεριφορά, και τους χαμηλούς τόνους που διατηρούσε


Καλό ταξίδι Γιώργο
Αντώνης Γενναράκης

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........