Αφηγητές και καλλιτέχνες διηγούνται ιστορίες αντικειμένων μέσα στα Μητάτα των Ανωγείων, στη σειρά μουσικών αφηγήσεων “Mitato Sessions”

 Στη σειρά μουσικών αφηγήσεων “Mitato Sessions”  αφηγητές και καλλιτέχνες από διαφορετικά μουσικά είδη διηγούνται τις ιστορίες αντικειμένων από τη δική τους οπτική. Τα γυρίσματα έγιναν στον “Τόπο του Βοσκού” στα Ανώγεια και η πρώτη παρουσίαση έγινε χθες αργά το απόγευμα στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου που είχε και την παραγωγή. Θα ακολουθήσουν και άλλες παρουσιάσεις, ενώ μια παραγωγή θα είναι και του Δήμου Ανωγείων.


Η πρώτη παρουσίαση του “Mitato Sessions” είχε τον τίτλο “Η πετσέτα”. Όπως αναφέρεται στον πρόλογο:

“Κάποιοι άνθρωποι, το κάνει η καμωσά τους. Δε θένε να προσβάλουνε κανένα, ούτε να τους προσβάλουνε βέβαια. Ποτέ δε πετάνε κουβέντες και δεν ζητάνε τα κουτσομπολιά. Θένε μόνο να ναι καλα, αυτοί και οι δικοί τους να ναι καλά. Όλοι να ‘ναι καλά.”



Το Mitato Sessions αποτελεί μία ιδέα καταγραφής τοπικών ιστοριών και ανάδειξης νέων μουσικών πειραματισμών. Το πρόγραμμα, στοχεύει στην ανάδειξη της τοπικής ιστορίας ορεινών περιοχών, των οποίων ο πληθυσμός μειώνεται και τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά φθίνουν, αλλά και στη δημιουργία ενός διαλόγου μεταξύ της αφήγησης ιστοριών και των διαφορετικών ενσαρκώσεων του πειραματισμού στον ήχο. Αποτελείται από μουσικές συναντήσεις, μεταξύ διαφορετικών καλλιτεχνών, αντικειμένων και αφηγητών. Σκοπός αποτελεί η σύνδεση του καλλιτέχνη με τον χώρο, τους ανθρώπους και τις ιστορίες τους, εστιάζοντας στα διαφορετικά είδη μουσικής και στον αυτοσχεδιασμό που προκύπτει μέσα από την “συνομιλία” τους. 


Μουσική: Μπάμπης Παπαδόπουλος, Γιάγκος Χαιρέτης 

Αφήγηση: Παντελής Καλογεράκης, Μαρία Τερζάκη 

Έρευνα & Σύνθεση Ιστοριών: Όλγα Καλλέργη, Κωνσταντίνα Τσιμπραγού

Ηχοληψία & Επεξεργασία Ήχου: Μάρκος Πινακουλάκης

Σκηνοθεσία & Editing: Μανώλης Φοινικιανάκης

Φωτογραφία, Colouring & VFX: Τάσος Σταματάκης

Φωτογράφοι Πλατό: Τηλέμαχος Αργύρης, Μάνος Χαλαμπαλάκης

Οργάνωση Παραγωγής: Όλγα Καλλέργη, Κωνσταντίνα Τσιμπραγού,  Νίκος Καλλέργης

Κινηματογράφηση: Τάσος Σταματάκης, Μανώλης Φοινικιανάκης, Τηλέμαχος Αργύρης, Όλγα Καλλέργη, Γιώργος Μακρής



Οπτική Ταυτότητα: Ιωάννης Οικονομάκης

Λογιστική υποστήριξη: Κατερίνα Καλλέργη, Κωνσταντίνος Λιανδρογιαννάκης

Νομική υποστήριξη: Αργύρης Αργυρόπουλος

Παραγωγή: Δήμος Ηρακλείου – Αντιδημαρχία Πολιτισμού

Εκτέλεση Παραγωγής: Vedema Productions

 

Δείτε την πρώτη παρουσίαση εδώ:

 

Mitato Sessions “Η Πετσέτα” || “The towel”

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........