Συνταγή Για Παραδοσιακή Ταραμοσαλάτα, Με 5 Υλικά -Η Πιο Νόστιμη Που Έχεις Δοκιμάσει

 Η συνταγή της ταραμοσαλάτας δεν είναι δύσκολη, έχει λίγα υλικά και η γεύση της είναι εγγυημένη. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι ταραμάς (λευκός στην προκειμένη περίπτωση) ψωμί, ελαιόλαδο, κρεμμύδι και φυσικό χυμό λεμόνι.


Αφού ετοιμάσεις τα υλικά σου και ετοιμάσεις την αλοιφή, την αφήσει στο ψυγείο να παγώσει και τη σερβίρεις, όλοι στο σαρακοστιανό τραπέζι την Καθαρά Δευτέρα θα ενθουσιαστούν.

taramas6

Μια πεντανόστιμη ταραμοσαλάτα! Απλά υλικά όπως ο ταραμάς, το ψωμί, το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, παντρεύονται σε ένα υπέροχο ορεκτικό που πάντα αποτελεί τη βάση για το σαρακοστιανό τραπέζι την Καθαρά Δευτέρα.


taramosalata


Είναι κατάλληλη για τη νηστεία, αλλά είναι παράλληλα και μιαλιχουδιά που μπορούμε να απολαύσουμε όλο το χρόνο. Η παραδοσιακή συνταγή που σας προτείνουμε αποτελεί πάντοτε το δημοφιλέστερο ορεκτικό στο τραπέζι κάθε φορά που δίνει το παρόν!


Συστατικά: 

- 120γρ. λευκός ταραμάς
- 180γρ. ψωμί (περίπου 8 φέτες του τοστ, μόλις αφαιρέσουμε την κόρα θα ζυγίζουν περίπου 120γρ.)
- 1 μικρό κρεμμύδι (περίπου 60γρ), κατά προτίμηση λευκό, χοντροκομμένο
- 5 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 130ml ελαιόλαδο (περίπου 1/2 κούπα)


Προετοιμασία: 

Σε ένα μπολ βάζουμε το ψωμί με νερό ώστε να καλυφτεί και το αφήνουμε να μουσκέψει καλά. Πριν το χρησιμοποιήσουμε το στραγγίζουμε καλά να φύγουν τα νερά.


Σε ένα μίξερ τύπου "multi" (εναλλακτικά μπλέντερ), προσθέτουμε το κρεμμύδι και το χτυπάμε για να γίνει πολτός. Αν χρειαστεί με ένα κουτάλι σπρώχνουμε τυχόν άκοπο κρεμμύδι ξανά προς τις λεπίδες και ξαναχτυπάμε.

Προσθέτουμε τον ταραμά και χτυπάμε καλά να ανακατευτεί και να γίνει ομοιογενές. Βάζουμε το 1/3 από το ψωμί και χτυπάμε. Προσθέτουμε το 1/3 του λαδιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν το ψωμί και το λάδι. Ρίχνουμε το μισό χυμό λεμονιού, χτυπάμε να ανακατευτεί καλά. Τέλος προσθέτουμε και το υπόλοιπο λεμόνι, χτυπάμε καλά και σερβίρουμε. Καλή σας όρεξη!


Tips: 

1. Τα υλικά πρέπει να προστεθούν λίγα λίγα και όχι όλα μαζί, ώστε να έχουμε ένα όμορφο και νόστιμο αποτέλεσμα.
2. Προτιμήστε λευκό ταραμά αντί για κόκκινο. Όσο πιο λευκός ταραμάς,
τόσο πιο νόστιμος είναι.
3. Η ταραμοσαλάτα αυτή διατηρείται στο ψυγείο μας, 1-2 μέρες
4. Σερβίρετέ την με ελιές, τουρσί και φρέσκο τραγανιστό ψωμί ή κριτσίνια.

 

https://www.littlecookingtips.com/gr/

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........