Με χωριανούς, φίλους και πλήθος φορέων πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στις Πατσίδες

Μια όμορφη βραδιά έζησαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου στον χώρο του πολιτιστικού συλλόγου Πατσίδων, όπου πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.

Κάτοικοι του χωριού, φίλοι, και φορείς τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.


Ο Πατέρας Μερκούριος ευλόγησε την πίτα εύχοντας στον κόσμο υγεία ειρήνη αγάπη, ενώ ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Κώστας Γκούφας  καλοσώρισε τον κόσμο που τίμησε την βραδιά με την παρουσία του, και ευχαρίστησε όλους όσους στηρίζουν τον σύλλογο και τις δράσεις που πραγματοποιεί.







Ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων κύριος Μανόλης Κοκοσάλης ευχήθηκε υγεία και ευτυχία στα σπίτια όλων των Ανθρώπων, ενώ εξήρε για ακόμα μια φορά τις δράσεις του συλλόγου και την πολύτιμη βοήθεια που παρέχει στον συνάνθρωπο.





Ο κύριος Μπάμπης Φραγκιαδάκης εκπροσωπώντας τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κύριο Λευτέρη Αυγενάκη ευχήθηκε καλή χρονιά καλή δύναμη και υγεία σε όλους.


Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου και θεματικός Αντιπεριφεριάρχης  Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης κύριος Στέλιος Βοριάς στον χαιρετισμό του ευχήθηκε υγεία και ευημερία σε όλο τον κόσμο ενώ αναφερόμενος στον πολιτιστικό σύλλογο είπε οτι οι δράσεις του ενώνουν τις τοπικές κοινωνίες.


Ο κύριος Γιώργος Καρτσάκης  αστυνομικός, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου, και περιφεριακός σύμβουλος Ηρακλειου ευχήθηκε υγεία, ενώ ανέφερε την σημαντικότητα των συλλόγων στις κοινωνίες με δεδομένο τον εθελοντισμό που διακατέχει τα μέλη τους.


Ανέφερε ότι έχουμε χρέος σαν δήμος και σαν περιφέρεια να στηρίξουμε τους συλλόγους ενώ πιο συγκεκριμένα εξήρε ιτς δράσεις του πολιτιστικού συλλόγου Πατσιδών ο οποίος είναι παράδειγμα πρός μίμηση και για άλλους συλλόγους.


Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν επίσης ο πρόεδρος του σωματείου μαγείρων - ζαχαροπλαστών Ηρακλείου κύριος Νεκτάριος Μωυσάκης, ο κύριος Μανόλης Ζωγραφιστός τοπικός σύμβουλος, η κυρία Ελένη Μαραγκάκη υποψήφια Βουλευτής Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης, ο κύριος Παύλος Μαθιουδάκης διευθυντής ξενοδοχείου, 

η Αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης Χαρά Γενιατάκη η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χριστοθέα Κωνσταντάκη η περιφερειακή σύμβουλος Ελένη Μπελαδάκη Μαράκη  ο Μανώλης Μπελαδάκης διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης




Αξίζει να αναφέρουμ ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πατσίδων πρόσφερε δωρεάν στον κόσμο παραδοσιακά εδέσματα αναψυκτικά και άφθονη τσσικουδιά και κρασί.


Η βραδία συνεχίστηκε μουσικά σε ένα όμορφο παρεάκι όπως παλιά με λύρες λαγούτο μαντολίνο και μαντινάδες που πλημύρισαν τον χώρο.


Οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες και φίλοι Στέλιος Βασιλάκης, Χάρης Φασουλάς και ο Χωριανός απο τις Πατσίδες Γιώργος Μπαμπάτσης.

Ευχάριστη έκπληξη η παρουσία του Μανώλη Πλαίτη όπου με την λύρα του μας ταξίδεψε μουσικά, καθώς επίσης και 
ο Βασίλης Δραμουντάνης Μπίλης με τις υπέροχες μαντινάδες του.


























 




ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........