Παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης 3 Απριλίου το νέο βιβλίο του Αντώνη Κουκλινού με τίτλοι ''Ανεστορούμαι να σας πω''

Παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης 3 Απριλίου το νέο βιβλίο του Αντώνη Κουκλινού με τίτλοι ''Ανεστορούμαι να σας πω'' στο πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου.



Μια όμορφη και συγκινησιακή βραδιά, έζησαν συγγενείς, φίλοι και πλήθος γνωστών του συγγραφέα που παρέστησαν στο γεμάτο απο κόσμο Πολύκεντρο.



Καλεσμένοι - ομιλητές - φίλοι του Αντώνη Κουκλινού μοίρσαν μόνο όμορφες εμπειρίες, συναναστροφές και βιώματα που έχουν με τον συγγραφέα.



Διαφορετικοί Άνθρωποι απο διάφορα μέρη της Κρήτης και της υπόλοιπης Ελλάδας που κοινό παρανομαστή έχουν τον σεβασμό και την φιλιά στον Αντώνη Κουκλινό παρέστησαν σε μια όμορφη εκδήλωση που μύριζε Κρήτη, παράδοση και αιδσιοδοξία για το μέλλον.







Ο Νίκος Τζόρτζογλου, ο Νίκος Μπιμάκης, ο Μιχάλης Βελεγράκης, η Βαρβάρα Ρωμανάκη, ο Γιώργης Αντωνογιαννάκης, η Αργυρούλα Λεονταράκη, η Ευαγγελία Γιαπιντζάκη, η Χαριστή Κουκουμπεδάκη, η Μαρία Καλεντάκη ,η Άννα Σκανδαλάκη, ο Γιώργης Καράτζης και ο Μανώλης Σταυρακάκης, ο Γιώργος Κυπριωτάκης, ο αγαπημένος του δάσκαλος Ιωάννης Λεκάκης η Αρσινόη Λεκάκη, η Μαρία Σπυριδάκη, η Χρυσούλα Παπαδάκη πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Μεσοχωρίου, η συγγραφέας Αννα Τακάκη, ο Νίκος Σταυρουλάκης, η Βαρβάρα Μπελαδάκη, ο Μιχάλης και η Μαρία Τζαγκαράκη, η Ειρήνη Δημητράκη, η Βούλα Τσινέλη, ο συνταξιούχος δάσκαλος και συγγραφέας Αντώνης Κουκλινός, η Βαγγελιώ Καρακατσάνη με τον σύζηγο της κη δημοσιογράφος Ρίκη Ματαλιωτάκη, ο λυράρης Γιώργος Λεκάκης, ο μουσικός Πέτρος Μαρούλης

















Φανερά συγκινημένος ο Αντώνης Κουκλινός έδειξε την απλότητα που τον κατέχει.


 Ο Αντώνης μέσα από τους στίχους του, την μουσική του τον γραπτό του λόγο, αλλά και την ερμηνεία του έχει τον τρόπο να μας μεταφέρει στην ανόθευτη εποχή της Κρήτης, τότε που ο λόγος τιμής ήταν συμβόλαιο και οι λέξεις γάμος, κουμπαριά, συντεκνιά, φιλία, συγγένεια ήταν ιερές.


Ο Αντώνης Κουκλινος στην γεμάτη  εμπειρίες του ζωή, με πάθη και βιώματα εποχών, έχει εισπράξει συναισθήματα περισσότερα ίσως από τα κόσμια δικά μας.


Αγάπη ,  χαρά αλλά και ίσως απογοήτευση, από την ζωή αλλά απόψε εδώ η παρουσία των φίλων του αποδεικνύει ότι έσπειρε για να θερίσει στην ζωή του.












Για το βιβλίο μίλησαν ο κύριος Γιώργος Κυπριωτάκης (Επιμελητής λαογραφικών εκπομπών) η κυρία Ευα Καπελλάκη Κοντού (Εκπαιδευτικός, αρθογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός), ο κύριος Αντώνης Γενναράκης (Ραδιοφωνικός παραγωγός, υπεύθυνος προγράμματος του Ράδιο Κρήτη), ο κύριος Γιώργης Ραπτάκης (Δημοτικός υπάλληλος, Ποιητής, Μαντιναδολόγος).


Τη παρουσίαση συντόνισε ο αρθογράφος και μελετητής της Κρητικής διαλέκτου, Νίκος Λουκαδάκης.


Την εκδήλωση έντυσαν μουσικά οι καλλιτέχνες...
Στέλιος Δασκαλάκης (λύρα)
Αντώνης Δασκαλάκης (λαούτο)
Σπύρος Κωστάκης (λαούτο)





Το πάθος για τις λέξεις, το πάθος για τη μυρωδιά όλων αυτών των εικόνων που κατακλύζουν το μυαλό μας και ζητούν επίμονα να βρουν το δρόμο τους προς το φως, δεν μπορεί να σου συμβεί αν δεν αφεθείς στο συναίσθημα – όποιο κι αν είναι αυτό, την όποια στιγμή. 

Και αυτό το συναίσθημα το έχει, το δείχνει, το μοιράζεται φτάνει να θέλουμε και εμείς να το δεχτούμε.


















 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........