O Σιγανός, ένα σκιάχτρο με ψυχή σε νέες περιπέτειες...

 Την ιστορία του Σιγανού, του πιο σιωπηλού σκιάχτρου στο Μεγάλο Κάμπο, στο περιβόλι του Κυρ Γιάννη, θα αφηγηθεί η Ελένη Μπετεινάκη την Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 19.00 στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου του Γαλατά, παρέα με τις κούκλες της.


Ο Σιγανός είναι το σκιάχτρο που ζει στο περιβόλι του κυρ-Γιάννη και μιλάει πολύ σπάνια… Μόνη του παρέα ο Ανέστης, ο σπουργίτης, κι ένα βιβλίο ποίησης που το διαβάζει συνεχώς. Μια νύχτα αποφασίζει να φύγει μακριά. Θέλει να γνωρίσει τον κόσμο, μα πιο πολύ τη θάλασσα. 


Το περιβόλι αναστατώνεται. Τα λαχανικά, τα φρούτα, οι καρποί κινδυνεύουν πια απ’ τον καθένα κι αρχίζουν να καταλαβαίνουν πόσο πολύτιμη ήταν η δουλειά του Σιγανού…


Όλοι θα μπλεχτούν σε περιπέτειες και θα δουν τη ζωή τους να αλλάζει. Ένα σύγχρονο παραμύθι για όσα σπάνια λέγονται, τις «συγγνώμες» και τα «ευχαριστώ» !

Για τη μοναξιά, τα όνειρα και τις μεγάλες αξίες της ζωής: τη φιλία, τη συντροφικότητα και την αλληλεγγύη.

Να είστε εκεί να ακούσετε για ταξίδια, φίλους και λόγια που δύσκολα φεύγουν από τα χείλη και τη δική μας ψυχή.


Στο τέλος το περιβόλι θα ζωντανέψει με χρώματα πολλά και σε καπέλα σκιάχτρων θα ζωγραφίσουμε τα όνειρά μας.

Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλατά Πεδιάδος.

Η Ελένη Μπετεινάκη είναι νηπιαγωγός και συγγραφέας.

Αγαπά πολύ το διάβασμα, την Ιστορία, τη θάλασσα, τη φωτογραφία και το ποδήλατό της!

Έχει κάνει αρκετές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές στην ΕΡΑ Ηρακλείου και στο Κρήτη TV και συνεχίζει με την ραδιοφωνική εκπομπή «Ζητούνται Αναγνώστες!» στο RadioMe.gr, με θέμα πάντα το βιβλίο.

Αρθρογραφεί στην Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, στο Cretalive.gr και στο Fractalart.gr εδώ και πολλά χρόνια. Η στήλη της «Τα παραμύθια του Σαββάτου» με απόψεις και παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων συμπληρώνουν φέτος ανελλιπή παρουσία 12 χρόνων.

Διατηρεί ένα Blog ( Ζητούνται Αναγνώστες!) από το 2009 με άρθρα της και προτάσεις για βιβλία.


Το 2015 της απονεμήθηκε από το ΙΒΒΥ, «Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου», το Βραβείο σε Νηπιαγωγό «Κούλα Κουλουμπή», η οποία εισάγει με τους πιο ευφάνταστους τρόπους τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας στον κόσμο τού παιδικού βιβλίου.

Αφηγείται ιστορίες και παραμύθια σε επιλεγμένους χώρους και Μουσεία!

Τα βιβλία της που κυκλοφορούν είναι:

Η μάγισσα Χρωματούσα, 2015, 6η έκδοση 2021, Ο Τρακατρούκας ο καλικάντζαρος, 2016, Ο Σιγανός…ένα σκιάχτρο με ψυχή, 2019, Ο πρίγκιπας Χαρταετός, 2020, Η νεράιδα Σερπαντίνα,2022, Σκανταλιές στο Πι και Φι,2021, Τα Χριστούγεννα του Εδώ και του Αλλού, 2022 και Με ένα λευκό φτερό,2023 από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική και :

Με ένα κόκκινο κουμπί, 2020, από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Με το ποδήλατό μου στις γειτονιές του Μεγάλου Κάστρου, εκδόσεις ΜΥΣΤΙΣ 2022


Αναζητήστε περισσότερα στα Social Media: Ζητούνται Αναγνώστες! https://zhtunteanagnostes.blogspot.com/ https://www.instagram.com/elenibetinaki/?hl=el https://www.facebook.com/elenibetinaki

Youtube : ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΤΕΙΝΑΚΗ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........