Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουλίου η εκδήλωση βράβευσης μελών-συγγραφέων από το Σύνδεσμο Πολιτικών συνταξιούχων Νομού Ηρακλείου.

 Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουλίου μια σπουδαία εκδήλωση βράβευσης μελών-συγγραφέων από το Σύνδεσμο Πολιτικών συνταξιούχων Νομού Ηρακλείου. Μεταξύ των βραβευθέντων ήμουν κι εγώ. Αμέσως μετά τη βράβευσή μου ακολούθησε πολύ σύντομη ομιλία μου, που μπορείτε να διαβάσετε πιο κάτω.


Ιδιαίτερα συγκινητική για μένα ήταν η στιγμή που, μετά την κάθοδό μου από τη σκηνή, πλησίασε εκεί που καθόμουν, με συνεχάρη προσφέροντας ανθοδέσμη μία μαθήτριά μου από το πρώτο έτος της διδασκαλικής μου σταδιοδρομίας στο Δημοτικό σχολείο Περβολακίων Σητείας:

ΟΜΙΛΙΑ
στην εκδήλωση βράβευσης συνταξιούχων συγγραφέων
Θα ήθελα από τη θέση αυτή να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Νομού Ηρακλείου για την αποψινή εκδήλωση βράβευσης των συγγραφέων –λογοτεχνών μελών του Συνδέσμου.


Δίδεται μ’ αυτό τον τρόπο η ευκαιρία να πληροφορηθούν οι συνάδελφοι αλλά και η ευρύτερη κοινωνία ότι οι συνταξιούχοι διακρίνονται στο χώρο της λογοτεχνίας και της συγγραφής και αντιμετωπίζουν τη ζωή με ελπίδα και αισιόδοξη δημιουργική διάθεση.


Γνωρίζουν πως η χρονολογική ηλικία δεν εκφράζει απαραίτητα και τη βιολογική. Μια μαντινάδα λέει: «Μα ποιος μιλεί για γηρατειά που καθαείς το ξέρει, πως η καρδιά και το μυαλό κρατούνε το τεφτέρι». Και οι στίχοι από ποίημά μου συνηγορούν σ’ αυτό: «……… Να μη σε θεωρούν άχθος αρούρης (βάρος της γης) κι ας έγινες λιγάκι και καμπούρης.



Χρήσιμος να αισθάνεσαι πως είσαι, τη λέξη άχρηστος από τα χείλη σβήσε! ΟΧΙ αυτά στην άκρη να τ’ αφήσεις κι όση ζωή σου μένει να τη ζήσεις. Να τη ζήσεις και να συνεχίσεις να δημιουργείς. Η χαρά της δημιουργίας είναι ένεση τονωτική στη ζωή μας. Μη λυπάσαι που γέρο σε λένε, άφησέ τους να λέν’ ό,τι θένε. Πως είσαι γέρος να μη δίδεις σημασία, λέν’ το παλιό κρασί την έχει την αξία!Στη ζωή σου πολλά έχεις πάθει κι απ’ αυτά πολλά έχεις μάθει. Θησαυρός είναι η πείρα ετούτη, ξεπερνάει του κόσμου τα πλούτη!

Έχεις μάθει πια έχουν αξία κι ανεκτίμητη είναι περιουσία. Στης ζωής τις φουρτούνες καλός τιμονιέρης, η ψυχραιμία σε βοηθά, σε σώζει, το ξέρεις! Ελπίδα να έχεις πως κάτι θα γίνει, νικητής θα βγεις, θα σωθείς απ΄τη δίνη. Την αγάπη να δίνεις, τσιγκούνης μην είσαι, θησαυρούς της καρδιάς σου απλόχερα δείξε. Διώξε το άγχος πως ο δρόμος τελειώνει , μια νέα μέρα και για σένα ξημερώνει. Και αν συστήματά σου έχουν ατονήσει, η διάθεσή σου για ζωή μη σβήσει. Μην κλείνεσαι άπραγος, βρες ενδιαφέρον, αυτό ‘ναι το δικό σου το συμφέρον.


Η «άνοιξη» κι αν έφυγε, άλλη μπορείς να φτιάξεις, χαρές να βρεις στα γηρατειά, πρέπει να δοκιμάσεις. Μες το καμίνι της ζωής ήσουν καλός αγωνιστής κι έτσι θα αγωνίζεσαι πιστός στο χρέος ως της ζωής το τέλος...

Σας ευχαριστώ


Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους εξαιρετικούς μουσικούς που με πολύ όμορφα τραγούδια και μουσική πλαισίωσαν και ομόρφυναν περισσότερο τη βραδιά της εκδήλωσης.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........