Η Στέγη ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ σας προσκαλεί την Τετάρτη 3 Ιουλίου στο Ενετικό Φρούριο ΚΑΖΑΡΜΑ, στη Σητεία στην συναυλία - ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΜΑΖΙ.

 Η Στέγη ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ σας προσκαλεί την Τετάρτη 3 Ιουλίου και ώρα 9μ.μ. στο Ενετικό Φρούριο ΚΑΖΑΡΜΑ, στη Σητεία για μια συναυλία με τίτλο ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΜΑΖΙ.


Η συναυλία έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.
Διοργάνωση: Στέγη ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ - Δήμος Σητείας.
 Είσοδος ελεύθερη 




 Πληροφορίες για τη συναυλία.

Για το φετινό καλοκαίρι η Στέγη Β.Κ. δημιούργησε ένα μουσικό σχήμα με Έλληνες και Τούρκους μουσικούς, που θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα από δημοτικά (λαϊκά) τραγούδια κοινά και για τους δυο λαούς, καθώς και τραγούδια του Λοΐζου μεταφρασμένα στα τουρκικά και τραγούδια του Λιβανελί (βραβευμένου στην πρόσφατη έκθεση βιβλίου στη Θεσσαλονίκη) μεταφρασμένα στα ελληνικά.

Το μουσικό σχήμα αποτελείται από:
3 Τούρκους: Ali Fuat Ayadin - σάζι, Mehmet Ali Orman - κλαρίνο, Asli Kurt Ayadin - τραγούδι
5 Έλληνες: Κυριάκος Γκουβέντας - βιολί, Μαρία Πλουμή - λαούτο, Εύη Κανέλλου-κρουστά Ανατολής , Νίκος Ταλέας-πλήκτρα, Μαρία Φραγκούλη-τραγούδι

1 Ελληνοτουρκάλα: Foteini Kokkala - κανονάκι
Τα τραγούδια θα τραγουδούνται και στα ελληνικά και στα τουρκικά.
Θα δοθούν 3 συναυλίες:3 Ιουλίου 2024 στη Σητεία, 4 Ιουλίου 2024 στο Ρέθυμνο και 5 Ιουλίου 2024 στην Ιεράπετρα.

Τον επόμενο χρόνο προγραμματίζεται το μουσικό ελληνοτουρκικό σχήμα να εμφανιστεί στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη και στη Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη.
Σας περιμένουμε!

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........