Αναβιώνει για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα στα Χανιά

 Αναβιώνει για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων, με τον παραδοσιακό σύλλογο Χανίων «Βιγλάτορες», την «Παγκρήτια Ένωση Αμερικής» των ΗΠΑ και τους Κρήτες της Αυστραλίας και της Αμερικής. Όλοι ενώνουν τα ζάλα τους (βήματα) γράφοντας ιστορία, αύριο, Τρίτη 16 Ιουλίου, στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και του Ενετικού Λιμένα Χανίων, όπου θα ξεχειλίσει η παράδοση και η πολιτιστική κληρονομιά του τόπου των Χανίων.



   Πρόκειται για το μουσικοχορευτικό δρώμενο της «Ανεξερεύνητη Κρήτη» που θα ξεκινήσει από το Κουμ Καπί και την οδό Χάληδων, στις 19.45. Πρώτη στάση θα πραγματοποιηθεί στο Γυαλί Τζαμί, στις 20.30, ενώ ως τελικό σημείο συνάντησης έχει οριστεί η πλατεία ναού Εισοδίων της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Χανίων, στις 21.15. Στην Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων συμμετέχουν περισσότερα από 1.500 μέλη από 20 παραδοσιακούς συλλόγους της Κρήτης και του εξωτερικού και συγκεκριμένα από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κύπρο, ενώ οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία, καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, να βιώσουν την εμπειρία.



   Οι εκδηλώσεις και τα δρώμενα της Παραδοσιακής Στράτας, θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη τους επόμενους μήνες, με στόχο να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου, μέσω της παράδοσης, της ενδυματολογικής παραδοσιακής κουλτούρας και των μοναδικών μουσικοχορευτικών και φωνητικών ικανοτήτων των μελών των παραδοσιακών συλλόγων.


ΑΠΕ ΜΠΕ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........