Άρχισαν οι εργασίες τοποθέτησης οπτικής ίνας στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα!

 Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο αναβάθμισης της υποδομής του Αστεροσκοπείου που θα εξυπηρετήσει και το υπό ανέγερση Αστεροσχολείο στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα.


Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα των υπό «κατασκευή υποδομών εγκατάστασης οπτικού και μηχανολογικού εξοπλισμού στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα» με τη συνολική επένδυση να ανέρχεται σε 2.208.997,65 ευρώ 



Η πρωτοβουλία αποτελεί αποτέλεσμα της συστηματικής συνεργασίας του Υπουργείου με την επιστημονική ομάδα και τον Διευθυντή του Αστεροσκοπείου καθηγητή κ. Βασίλη Χαρμανδάρη και έχει ως στόχο την υποβοήθηση για το ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο το οποίο επιτελείται από τους αστρονόμους του ΙΤΕ και του Πανεπιστημίου Κρήτης. 


Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού με τη στήριξη του ΙΤΕ, του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Δήμου Ανωγείων, της Περιφέρειας Κρήτης και από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης με στόχο  οι εγκαταστάσεις να αναβαθμιστούν σημαντικά».



“Το Αστεροσκοπείο Σκίνακα μπορεί να διαδραματίσει ένα καθοριστικό ρόλο προσφέροντας απτά και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.” ήταν η τοποθέτηση του δημάρχου Ανωγείων, όταν πέρσι το καλοκαίρι υπεγράφη η σύμβαση για την χρηματοδότηση του έργου.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........