Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ρέθυμνο

   Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ρέθυμνο, με στόχο να εμπλουτιστεί το καλοκαίρι όλων με ήχους, χρώματα και όλα όσα αφορούν την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου.


   Η Μπάντα της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Ρεθύμνου προσκαλεί δημότες επισκέπτες και τουρίστες του Ρεθύμνου, σε έναν ακόμη μουσικό περίπατο στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης για ένα καλοκαιρινό βράδυ με μελωδίες νοσταλγικές και αγαπημένες μελωδίες που θα ταξιδέψουν στον χρόνο, στις αναμνήσεις, στο όνειρο.




   Ο περίπατος θα έχει ως σημείο εκκίνησης την οδό Αρκαδίου -στο ύψος της πλατείας της Μητρόπολης- την οποία θα διασχίσει έως το ύψος της Λότζια, όπου θα κάνει μια σύντομη στάση. Θα συνεχίσει προς την Κων/νου Παλαιολόγου και στην συνέχεια στην Εθνικής Αντιστάσεως, για να καταλήξει στο Πηγάδι, στην Μεγάλη Πόρτα. «Αν θέλετε να απολαύσετε έναν μελωδικό περίπατο στην Παλιά Πόλη, ακολουθήστε μας…», αναφέρει η πρόσκληση.



   Επίσης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρουστίκων παρουσιάζει σε ιδιωτική προβολή την ταινία με τίτλο «Έγκλημα στην Κρήτη» τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Ρεθύμνης το φθινόπωρο του 2023. Πρόκειται για παραγωγή της εταιρείας AVATON FILMS και αφορά μια αστυνομική ιστορία, με επίκεντρο μια ταλαντούχα Κρητικιά αστυνομικό που αναζητά τον ένοχο μιας δολοφονίας που έχει συγκλονίσει το Ρέθυμνο. Η εκτέλεση παραγωγής πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την γερμανική εταιρεία RELEVANT FILMS και θα προβληθεί από το μεγάλο γερμανικό κανάλι ARD το φθινόπωρο του 2024.



   Απευθύνεται στο σύνολο του τηλεοπτικού κοινού της Γερμανίας και τα βασικά γυρίσματα της πραγματοποιήθηκαν στο χωριό Ρούστικα και στην πόλη του Ρεθύμνου. Πρωταγωνιστές είναι γνωστοί Γερμανοί ηθοποιοί, σε σκηνοθεσία της Constanze Knoche. Στα Ρούστικα θα προβληθεί την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 και ώρα 21:00 στην κάτω πλατεία του χωριού και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνης με χορηγό της εκδήλωσης την Roystika 4 Seasons.



   Τέλος, ο βραβευμένος συνθέτης Μίνως Μάτσας έρχεται στις 17 Ιουλίου για μια μοναδική συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Ερωφίλη στο Ρέθυμνο, σε διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και με την υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνης. Στην Κρήτη, όπου ο συνθέτης εμπνεύστηκε τις μουσικές για τη πετυχημένη σειρά «Το νησί» και την κινηματογραφική ταινία «Καζαντζάκης» έρχεται για μία βραδιά με τα ωραιότερα τραγούδια του, με συνοδοιπόρους του δύο εξαιρετικούς ερμηνευτές τον Κώστα Τριανταφυλλίδη και τη Μυρτώ Βασιλείου, καθώς και οκτώ σολίστ μουσικούς. 



Μαζί του ο Βασίλης Σκουλάς, ο οποίος θα συμπράξει με το συνθέτη ξεδιπλώνοντας την τέχνη του, που μαγεύει χρόνια το κοινό. Τραγούδια από το ξεκίνημα της καριέρας του ως σήμερα, μουσικές από την διαδρομή του στον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση και τη δισκογραφία προμηνύουν, σύμφωνα με τους διοργανωτές, μια βραδιά γεμάτη συναίσθημα και συγκίνηση, στον ειδυλλιακό χώρο της Φορτέτζας.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........