Την μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθένου Παρασκεύης τίμησαν στην περιοχή της Κνωσού στην Βλυχιά του δήμου Ηρακλείου.

Την μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθένου Παρασκεύης τίμησαν στην περιοχή της Κνωσού στην Βλυχιά του δήμου Ηρακλείου.

 Την παραμονή της εορτής την Πέμπτη 25 Ιουλίου τελέστει με πλήθος κόσμου να προσέρχεται ο Μέγας Εσπερινός της εορτής.


Ο ιερός ναός της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται πάνω απο τον οικισμό Βλυχιά, στον δρόμο για τις Αρχάνες λίγο μετά το ανάκτορο της Κνωσού και λίγο πρίν την υδατογέφυρα της Αγίας Ειρήνης στα Σπήλια.



Κατηφορίζουμε απο τον κεντρικό δρόμο και περνάμε μέσα απο τον οικισμό και τον ποταμό Κέρατο και ανηφορίζουμε στον απέναντι λόφο όπου βρίσκεται το πανέμορφο εκκλησάκι με απέραντη θέα στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και βέβαια το Ηράκλειο.



Να αναφέρουμε ότι λόγω του δύσβατου της περιοχής η τροχαία Ηρακλείου με εποχούμενο άνδρα, ο οποίος με την ευγένεια του και την θέληση να εξυπηρετήσει κέρδισε τυς πιστούς,  που υπήρχε στον χώρο, είχε φροντίσει για την ασφαλή μετάβαση των πιστών με τα αυτοκίνητα τους, κατευθύνοντας τους στο πέρας της επίσκεψης τους πρός το αντίθετο ρεύμα όπου οδηγούσε στον οικισμό Κκωσσό και συγκεκριμένα στο μέγαλο πάρκινγκ του αρχαιολογικού χώρου.













 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........