Αυλαία για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις με πλήθος κόσμου στην Γκουβερνιώτισσα

 Η Γκουβερνιώτισσα ακτινοβολεί πολιτισμό

Αυτές τις ημέρες η Γκουβερνιώτισσα ακτινοβολεί πολιτιστικά σε ολόκληρη την Λαγκάδα καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο σημαντικών και ξεχωριστών πολιτιστικών δράσεων.


Η αυλαία άνοιξε με δύο εξαιρετικές ομιλίες των κ Ξενοφώντα Παγκαλιά και του κ. Κώστα Τσικνάκη ενώ στη συνέχεια η Μαρία Λούκα και ο Δημήτρης Ζαχαριουδάκης μας ταξίδεψαν σε λυρικά μονοπάτια.


Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούντε στο πλαίσιο της έκθεσης που φιλοξενείται σε αίθουσα του κτιριακού συγκροτήματος με τίτλο: «Η ιστορία της Κρήτης μέσα από τον τοπικό Τύπο» 





Ήταν μια σημαντική εκδήλωση που τίμησαν με την παρουσία τους οι :

Δημήτρης Γαλαμάτης Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης,
Σωτήρης Τριανταφύλλου πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών,
Δημήτρης Χορταργιάς πρόεδρος Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας – Στεραιάς Ελλάδος- Εύβοιας, Κυριάκος Κορτέσης πρόεδρος Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων, Θανάσης Μπαμπανέβας πρόεδρος του ΤΕΑΣ, Μιχάλης Βασιλάκης πρόεδρος του Μουσείου Τύπου ΕΣΗΕΠΗΝ, ο δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργος Αθανασάκης, οι αντιδήμαρχοι Ηρακλείου Γιώργος Αγριμανάκης και Νίκος Γιαλιτάκης, οι αντιδήμαρχοι Χερσονήσου Γιώργος Μαστοράκης, Δέσποινα Πλευράκη, Τηλέμαχος Ροδιτάκης και πλήθος κόσμου που παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους ομιλητές.



Στους παρευρισκόμενους δόθηκε το συλλεκτικό βιβλίο με τίτλο «Η ιστορία της Κρήτης στην ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ» που ο ρόλος του είναι διττός. Από τη μια καταγράφει την ιστορία περίπου δύο αιώνων της Κρήτης, μέσα από πρωτοσέλιδα που σήμερα αποτελούν ιστορικά ντοκουμέντα και από την άλλη παρουσιάζει εφημερίδες που εκδίδονταν το ίδιο χρονικό διάστημα στο νησί, ξεκινώντας από την πρώτη εφημερίδα που τυπώθηκε στα Χανιά με πρωτοβουλία του Μωχάμεντ Αλί επί αιγυπτιακής κυριαρχίας 1830-1840.



Η διοίκηση του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης Ποταμιών «η Γκουβερνιώτισσα» σας ευχαριστούν θερμά .

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........