Νέα μηνύματα για εκκένωση οικισμών εστάλησαν από το 112 για τη φωτιά που μαίνεται στο Ρέθυμνο.

 Νέα μηνύματα για εκκένωση οικισμών εστάλησαν από το 112 για τη φωτιά που μαίνεται στο Ρέθυμνο.


Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο -Αλλεπάλληλα 112, εκκενώθηκαν έξι οικισμοί 

Έτσι, όσοι βρίσκονται στον Πλάτανο καλούνται να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς Λοχριά.


Νωρίτερα, κάτοικοι και επισκέπτες ενημερώθηκαν μέσω του προειδοποιητικού μηνύματος ότι θα πρέπει να εκκενώσουν την περιοχή Βαθιακό.


Υπενθυμίζεται νωρίτερα ότι ήχησε το 112, ώστε οι κάτοικοι της περιοχής Αποδούλου να απομακρυνθούν προς Φουρφουρά και Νίθαυρη, ενώ όσοι βρίσκονταν στην Αγία Παρασκευή να κατευθυνθούν προς Μάνδρες.

Λίγη ώρα αργότερα εστάλησαν μηνύματα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Σάτα και Ρίζικας για να απομακρυνθούν προς Κλίμα και Μάνδρες.


Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή έχουν ενισχυθεί και πλέον επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 54 οχήματα, 14 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά 13 αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο συντονιστικά.

Νέες ενισχύσεις από την Αθήνα -Μεταβαίνει στο Ρέθυμνο και ο Βασίλης Κικίλιας

Στη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στο Ρέθυμνο μεταβαίνει και δεύτερη αερομεταφερόμενη ομάδα από την Αθήνα, με 40 δασοκομάντος.

 iefimerida.gr

Φωτογραφίες: goodnet.gr


ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........