Η βυσσινάδα, είναι το απόλυτο δροσιστικό ποτό του καλοκαιριού, γεμάτο γλύκα και φρουτένια γεύση. Αρέσει πολύ, όχι μόνο στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους και είναι το ιδανικό κέρασμα για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Σερβίρεται σε μεγάλο ποτήρι με παγάκια για να χορτάσουμε τη γεύση της.
Δείτε πώς μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα σπιτική βυσσινάδα, σε συμπυκνωμένη μορφή. Την φυλάσσουμε στο ψυγείο μέχρι και 6 μήνες και την αραιώνουμε με νερό.
Τοποθετούμε ένα σουρωτήρι επάνω από άλλη κατσαρόλα και σουρώνουμε τα βύσσινα. Αυτά που θα σταθούν στο σουρωτήρι, τα πιέζουμε όσο μπορούμε, με κουτάλι ή με το εργαλείο του πουρέ, ώστε να πάρουμε όλους τους χυμούς. Μετράμε πόσα φλιτζάνια χυμό έχουμε, ώστε να χρησιμοποιήσουμε την σωστή αναλογία ζάχαρης. Αφού προσθέσουμε και την ζάχαρη στο μίγμα μας, σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει καλά η βυσσινάδα μας. Αν δημιουργηθεί αφρός, ξαφρίζουμε καλά. Στο τέλος, προσθέτουμε και τον χυμό από το μισό λεμόνι. Βάζουμε λίγη βυσσινάδα στο ποτήρι μας και συμπληρώνουμε νερό, ανάλογα πόσο ελαφριά ή πιο γεμάτη θέλουμε την βυσσινάδα μας.
https://www.olivemagazine.gr/
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου