Άρχισε η προετοιμασία για τις ζαχαρωτές μαντινάδες στην Γκουβερνιώτισσα

 Άρχισε η προετοιμασία για

τις ζαχαρωτές μαντινάδες
Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τη γιορτή της Γκουβερνιώτισσας (στις 15 Αυγούστου), κορυφώνονται και οι προετοιμασίες για το μεγάλο πανηγύρι που συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες προσκυνητές από κάθε γωνιά της Ανατολικής Κρήτης.



Με πρωτοβουλία της αεικίνητης και ακούραστης κ. Θεανώς Μεταξά και τη βοήθεια των εθελοντριών των Ποταμιών προχωρούν οι διαδικασίες για την αναβίωση και φέτος του εθίμου της «ζαχαρωτής μαντινάδας».


Την παραμονή αλλά και ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, οπότε πανηγυρίζει το Βυζαντινό μοναστήρι, οι προσκυνητές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις αυθεντικές μαντινάδες που δημιουργήθηκαν με την συνταγή της κ. Θεανώς Μεταξά και με τη χρήση ενός φυσικού προϊόντος που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα στην ζαχαροπλαστική τέχνη , το περιβόητο «δραγάντι».


Στις φωτογραφίες διακρίνονται οι μαντινάδες που έχουν τυπωθεί σε ειδικό χαρτί πάνω στο οποίο θα τοποθετηθεί το ιδιαίτερο ζαχαρωτό που τείνει να χαθεί στις μέρες μας.
Ευχαριστούμε την κ Θεανώ Μεταξά και όλες τις εθελόντριες για τη βοήθεια που προσφέρουν ώστε να αναβιώσει για άλλη μία χρονιά το έθιμο.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........