Ξεκίνησε η διαδικασία για την παρασκευή των αυθεντικών ζαχαρωτών μαντινάδων στην Γκουβερνιώτισσα

 Ξεκίνησε η διαδικασία για την παρασκευή των αυθεντικών ζαχαρωτών μαντινάδων που έχουν γίνει πλέον δυσεύρετες.


Με την καθοδήγηση της κ. Θεανώς Μεταξά που βρήκε την αυθεντική συνταγή των μαντινάδων το 1995, προετοιμάζονται σε συνεργασία με τις εθελόντριες τα γλυκίσματα των πανηγυριών.


Με δική της πρωτοβουλία αναβίωσε πριν χρόνια το ξεχασμένο έθιμο της ζαχαρωτής μαντινάδας στο Βυζαντινό μοναστήρι στις Ποταμιές και από τότε καθιερώθηκε.



Αυτό που κάνει ξεχωριστές τις μαντινάδες της Γκουβερνιώτισσας είναι το περιβόητο «δραγάντι» , το φυσικό προϊόν που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα στην ζαχαροπλαστική αλλά και στη φαρμακευτική.



Ίσως το πανηγύρι στην Γκουβερνιώτισσα να είναι το μοναδικό στην Κρήτη που διατίθενται οι αυθεντικές «ζαχαρωτές μαντινάδες».



Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού ευχαριστεί θερμά την κ. Θεανώ Μεταξά για την πρωτοβουλία της και φυσικά τις εθελόντριες που βοήθησαν ώστε να αναβιώσει και φέτος το έθιμο.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........