Flora mirabilis: θαυμαστά φυτά του Γεωπάρκου Ψηλορείτη!

 Από την Δευτέρα 12 Αυγούστου, η περιοδική φωτογραφική έκθεση του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Ψηλορείτη «Flora mirabilis: θαυμαστά φυτά του Γεωπάρκου Ψηλορείτη!» θα βρίσκεται στις πλατείες των Ανωγείων.


 Η έκθεση θα μεταφέρεται διαδοχικά από γειτονιά σε γειτονιά, ξεκινώντας από το Θέατρο «Νίκος Ξυλούρης», ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι κάτοικοι κι επισκέπτες να έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τα φυτά της περιοχής μας!


Λίγα λόγια για την έκθεση από το Γεωπάρκο Ψηλορείτη:

Η ταυτότητα κάθε τόπου είναι οι ιδιαιτερότητες που έχει. Είτε αυτές αφορούν στον άνθρωπο, είτε στο φυσικό περιβάλλον. Όσο περισσότερες υπάρχουν τόσο μεγαλύτερος ο πλούτος του, τόσο ξεχωριστή η ταυτότητά του. Μια τέτοια ιδιαιτερότητα του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO του Ψηλορείτη είναι τα φυτά του.

Εμπνευσμένοι από το εν ζωή έργο της δασολόγου της Δασικής Υπηρεσίας στην Κρήτη και εκ των πρωτεργατών του Γεωπάρκου, Γεωργίας Μ. Ξυλούρη, δημιουργήσαμε αυτή τη μικρή περιοδική έκθεση με 20 θαυμαστά φυτά του Γεωπάρκου του Ψηλορείτη, ένα μικρό μόνο δείγμα του τεράστιου χλωριδικού μας πλούτου.

Στόχος μας να φιλοξενηθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες εκδηλώσεις και γειτονιές του Γεωπάρκου, ώστε να γνωρίσουμε όλοι ένα μέρος της μοναδικής αυτής φυσικής κληρονομιάς, να την εκτιμήσουμε και να την προστατεύσουμε όπως της αξίζει.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους φωτογράφους που προμήθευσαν τις εικόνες, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (Εφορία Βοτανικής) για την επιστημονική υποστήριξη, τους εμπνευστές αυτής της έκθεσης, όλους όσοι βοήθησαν στην υλοποίηση της και το Δήμο Ανωγείων για τη φιλοξενία.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........