Συνεχίζεται έως τις 20 Οκτωβρίου η έκθεση «Πάμπλο Πικάσο – Η χαρά της ζωής»

  Πάμπλο Πικάσο – Η χαρά της ζωής»

Η έκθεση που παρουσιάζεται στο Μουσείο Αρχαίας Ελεύθερνας, με τίτλο «Πάμπλο Πικάσο – Η χαρά της ζωής» άνοιξε για το κοινό στις 6 Ιουλίου 2024 και θα διαρκέσει ως τις 20 Οκτωβρίου 2024.


Τη φύση και τη χαρά της ζωής, όπως τη φιλοτέχνησε ο Πάμπλο Πικάσο (Pablo Picasso) σε σχέδια, χαρακτικά, κεραμικά, πίνακες και μικρά γλυπτά, υμνεί η νέα περιοδική αυτή έκθεση, που επιμελούνται ο καθηγητής Νικόλαος Σταμπολίδης, γενικός διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, και η Παλόμα Πικάσο (Paloma Picasso), κόρη του σπουδαίου καλλιτέχνη.


Συνολικά 62 έργα κυρίως από την προσωπική συλλογή της Παλόμα Πικάσο που αποτυπώνουν μυθικές μορφές, όχι μόνο τον γνωστό Μινώταυρο, αλλά και Φαύνους, Πάνες, Σατύρους, καθώς επίσης κοπάδια ζώων και πουλιά, πολεμιστές, σκηνές χορού και αποκάλυψη της ομορφιάς, θα φιλοξενηθούν στην έκθεση η οποία εστιάζει στη μυθολογία της Κρήτης, τη χαρά της ζωής και το ζωικό στοιχείο.



Οι θεματικές ενότητες της έκθεσης

Μινώταυρος (Εισαγωγή)
Απεικονίσεις ζώων (πτηνών, κριών, ταύρων)
Πάνας – ζώα
Λυσιστράτη
Αποκάλυψη
Χορός
Κλωντ
---
Μουσείο Αρχαίας Ελεύθερνας
Ελεύθερνα Μυλοποτάμου, Ρέθυμνο, Κρήτη 74052
+30 28340-92501

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........