Η κινητή μονάδα ΚΕΘΕΑ-ΑΡΙΑΔΝΗ Ηρακλείου στηρίζει την κοινότητα της Σητείας

 Υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Πολιτικής και Κοινωνικής Προστασίας Κυρίου Γιάννη Δασκαλάκη, Συνεδρίασε η Επιτροπή Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Σητείας την Τετάρτη 19/9/2024 με βασικό θέμα την μελέτη και αποδοχή του Σχεδίου Δράσης για Σύμφωνο Συνεργασίας του Δήμου Σητείας και συγκεκριμένα του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, με την Κινητή Μονάδα ΚΕΘΕΑ-ΑΡΙΑΔΝΗ Ηρακλείου.


Οι επαγγελματίες του Τμήματος από την άνοιξη είχαν προβεί σε δικτύωση με την εν λόγω μονάδα για πιθανή συνεργασία διότι τα τελευταία χρόνια έπειτα από την εμφάνιση της πανδημίας covid-19, παρατηρήθηκε σε όλη την περιφέρεια του Δήμου Σητείας και συγκεκριμένα εντός του αστικού κέντρου πολυεπίπεδες αλλαγές στην κοινωνία με σημαντικές αρνητικές ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις με αύξηση των επιπέδων στρες, αλλαγή οικογενειακής δομής και κουλτούρας λόγω απουσίας ουσιαστικών διαπροσωπικών σχέσεων και μείωση της οικογενειακής επικοινωνίας.


Το Σύμφωνο Συνεργασίας έχει σαν σκοπό την ανάπτυξη ενός στοχευμένου πλάνου πρόληψης με συγκεκριμένες δράσεις και υπηρεσίες σε μαθητές/τριες, γονείς, εκπαιδευτικούς, επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό του Δήμου από το εξειδικευμένο προσωπικό της Κινητής Μονάδας.



Μερικοί από τους στόχους είναι:

  • Παροχή κατευθύνσεων για θέματα εξαρτήσεων, με την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ατόμων που βιώνουν τη  εξάρτηση όπως και των οικογενειών τους και την ανάλογη παραπομπή τους στα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ.
  • Παροχή κατευθύνσεων για θέματα εξαρτήσεων, με την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ατόμων που βιώνουν τη  εξάρτηση όπως και των οικογενειών τους και την ανάλογη παραπομπή τους στα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ.
  • Ενδυνάμωση γονεϊκού ρόλου με δημιουργία σχολών γονέων
  • Ενδυνάμωση ρόλου εκπαιδευτικών σχολικών μονάδων περιοχής Σητείας
  • Ενημέρωση τοπικής κοινότητας
  • Συμβουλευτική και επιμόρφωση επαγγελματιών κοινωνικών δομών του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Σητείας

 

Το Σύμφωνο θα αποτελέσει ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα πρόληψης που θέλουν οι Κοινωνικοί Λειτουργοί του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου μας να αναπτυχθεί με απώτερο σκοπό την μείωση περιστατικών παρεκκλίνουσας και παραβατικής συμπεριφοράς ανηλίκων στην περιοχή μας.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........