Παρουσίαση της αξιολόγησης και των εναλλακτικών σεναρίων για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Χερσονήσου

 Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 12.00 μ.μ. θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Λιμ. Χερσονήσου (οδός Ελευθερίας 50) του Δήμου Χερσονήσου, η Δημοσιοποίηση των Εναλλακτικών Σεναρίων Χωρικής Ανάπτυξης της μελέτης Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ) του Δήμου Χερσονήσου (Δ.Ε. Γουβών, Επισκοπής, Χερσονήσου και Μαλίων) από πλευράς του Αναδόχου του Έργου «ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ – ΡΟΪΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε.».


Η μελέτη αποτελεί μετεξέλιξη των παλιών Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΓΠΣ) και Σχεδίων Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) και προβαίνει σε στρατηγικό και ρυθμιστικό σχεδιασμό για το Δήμο, με ορίζοντα τα επόμενα 15 έτη κατόπιν της έγκρισής της με Προεδρικό Διάταγμα. 


Η μελέτη, κατόπιν εξέτασης του υφιστάμενου πολεοδομικού καθεστώτος του Δήμου, του πληθυσμιακού, δημογραφικού, οικονομικού προφίλ των κατοίκων και δραστηριοποιούμενων επιχειρήσεων, του υφιστάμενου δομημένου περιβάλλοντος και της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, ζητημάτων εξυπηρέτησης πληθυσμού από υποδομές κοινής ωφέλειας και επάρκειας κοινόχρηστων χώρων, καθώς και ζητημάτων κλιματικής ανθεκτικότητας και λαμβάνοντας επίσης υπόψη τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της Περιφέρειας και των Υπουργείων, εισέρχεται στην εξέταση εναλλακτικών σεναρίων και εν τέλει στην πρόταση σε σχέση με την οργάνωση του αστικού και περιαστικού περιβάλλοντος, τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης και τους συντελεστές δόμησης και άλλα θέματα που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών.


Η εκδήλωση είναι ανοικτή, καθώς τα ανωτέρω ζητήματα αφορούν όλους τους κατοίκους και επαγγελματίες του Δήμου.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:

12.00-12.15 Χαιρετισμός Δημάρχου Χερσονήσου, Ζαχαρία Δοξαστάκη

12.15-12.30 Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος ΥΠΕΝ, Ευθύμιου Μπακογιάννη

12.30-12.45 Χαιρετισμός νομίμου εκπροσώπου Ανάδοχων Μελετητικών Γραφείων, κ. Ν. Σαμαρά, Προέδρου της εταιρείας «Σαμαράς & Συνεργάτες Α.Ε. – Σύμβουλοι Μηχανικοί»

12.45-13.45 Παρουσίαση Εναλλακτικών Σεναρίων της Μελέτης, Μελετητική ομάδα


13.45-14.15 Ερωτήσεις


Δείτε εδώ: https://www.youtube.com/channel/UCYs6K1mIzAngvHRO3HokjsQ

σε ζωντανή μετάδοση την εκδήλωση. Η μετάδοση θα ξεκινήσει στις 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 12.00 μ.μ.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........