Άμεση ανάγκη για λύση του προβλήματος της φοιτητικής στέγης

 Στην από 10/09/2024 ανακοίνωση της «EUROBANK Holdings», ανακοινώθηκε ότι την 12/09/2024 άρχισε η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών των 12.337.225 νέων κοινών ονομαστικών άυλων μετοχών της Εταιρείας «Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία», οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, κατά το ποσό των 2.714.189,50 ευρώ, κατόπιν της άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών από 221 δικαιούχους, μέλη της Διοίκησης, του προσωπικού και των συνδεδεμένων εταιρειών (κατ’ άρθρο 32 ν. 4308/2014), σε τιμή εκκίνησης 0,23 ευρώ ανά μετοχή.



Η απόφαση τους ΔΣ της άνω εταιρείας φέρεται την 03/09/2024 να καταχωρήθηκε στο Γ.Ε.ΜΗ (Κ.Α.Κ 4410733), δυνάμει της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο αυξήθηκε κατά 2.714.189,50 ευρώ, κατόπιν της εκδόσεως 12.337.225 νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,22 ευρώ η κάθε μια και με τιμή διάθεσης 0,23 ευρώ. Τέλος, η Επιτροπή Εταιρικών Πράξεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών φέρεται την 10/09/2024 να ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των άνω νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας.


Κοινώς, 221 δικαιούχοι-στελέχη της EUROBANK μοιράστηκαν μεταξύ τους 12,3 μετοχές της Τράπεζας με τιμή διάθεσης 0,23 ευρώ όταν η χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής είναι περί στα 2 ευρώ, δεκαπλασιάζοντας την περιουσία τους μέσα σε μία ημέρα.

Το ανωτέρω γεγονός δημιουργεί ποικίλα ερωτηματικά, σχετικά με τους λόγους που μπορούν να δικαιολογούν τέτοιου είδους διαφορά μεταξύ της τιμής διάθεσης της νέας μετοχής στα στελέχη και της χρηματιστηριακής αξίας της μετοχής, που δημιουργεί τεράστια κέρδη για τα στελέχη της Τράπεζας.


Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το ότι, τα στελέχη της τράπεζας αυξάνουν την περιουσία τους στο δεκαπλάσιο, ενώ χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά πνέουν τα λοίσθια, αδυνατώντας να τα βγάλουν πέρα καθημερινά.


Βάσει των ανωτέρω:

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1) Πως αιτιολογείτε αυτή την τεράστια διαφορά μεταξύ της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών στα στελέχη της Τράπεζας και την χρηματιστηριακή τιμή των μετοχών, που προκαλεί τεράστια κέρδη στα ανωτέρω στελέχη;

2) Θεωρείτε ότι, τα κέρδη που προκύπτουν από την τεράστια διαφορά μεταξύ χρηματιστηριακής αξίας των μετοχών και της τιμής διάθεσης αυτών αντικατοπτρίζει την σκληρή οικονομική πραγματικότητα που βιώνουν εκατομμύρια πολίτες;

3) Με ποιον τρόπο, από ποιους και σε ποιο ποσοστό καλύφθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ως άνω Εταιρείας;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........