Ολοκληρώνεται η τοποθέτηση του νότιου τμήματος της οροφής της Δημοτικής Αγοράς Χανίων

 Σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση της οροφής στο νότιο (έμπροσθεν) τμήμα του εμβληματικού κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, καθώς από σήμερα, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024, ξεκίνησε η τοποθέτηση των τμημάτων στον άξονα νότος – βορράς. Κατά την τοποθέτηση των τμημάτων της στέγης παρόντες ήταν ο Δ/ντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, Γιώργος Ευθυμίου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.


Στο σημείο βρέθηκε και ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος παρακολούθησε την πορεία των εργασιών. Ο κ. Σημανδηράκης σε δήλωση του επεσήμανε: «Βρισκόμαστε εδώ, στην καρδιά της πόλης, στην καρδιά της Δημοτικής Αγοράς, σε ένα έργο που το αναμένει ολόκληρη η κοινωνία, οι καταστηματάρχες και οι χιλιάδες των επισκεπτών των Χανίων. 


Σε ένα εμβληματικό κτίριο που σιγά σιγά ξαναπαίρνει την γνώριμη μορφή του. Είμαστε εδώ, τοποθετώντας και το δεύτερο τμήμα της στέγης και οι εργασίες προχωρούν εντατικά, έχοντας ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στο παρελθόν. Με αισιοδοξία ολοκληρώνουμε σιγά σιγά και οδηγούμαστε στην παράδοση αυτού του τόσο σημαντικού έργου».

Από την πλευρά του ο κ. Ευθυμίου σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι εργασίες στη Δημοτική Αγορά έχουν ξεκινήσει δυναμικά με την τοποθέτηση της στέγης στον άξονα νότος - βορράς, ενώ μέχρι το Σάββατο θα ολοκληρωθούν και οι σκυροδετήσεις, που αφορούν στο δάπεδο. Ταυτόχρονα συνεχίζονται και οι υπόλοιπες εργασίες, που έχουν να κάνουν με το εσωτερικό των καταστημάτων, τις στερεώσεις και τα επιχρίσματα».


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση της στέγης μαζί με την επικεράμωσή της και θα προχωρήσουν οι οικοδομικές εργασίες, που έχουν να κάνουν με την αρχιτεκτονική των καταστημάτων.

Αναφορικά με τον κανονισμό ο κ. Ευθυμίου γνωστοποίησε ότι «έχει προχωρήσει και έχει παραδοθεί το σχέδιο του κανονισμού της Δημοτικής Αγοράς, μαζί με τον τεχνικό κανονισμό, υπολείπονται κάποιες παρατηρήσεις από την Τεχνική Υπηρεσία σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή, οι οποίες σύντομα θα παρουσιαστούν στους εμπλεκόμενους», σημειώνοντας παράλληλα ότι ο στόχος για την άνοιξη του 2025 είναι εφικτός, εφόσον όλα πάνε καλά και οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........