Παγκόσμια ημέρα τουρισμού στο Παλαίκαστρο του δήμου Σητείας

 Πλησιάζει ο εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού και συγκεκριμένα αυτή τη Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, που διοργανώνεται μερίμνη του Δήμου, της Δημοτικής Κοινότητας Παλαικάστρου και της ΜΑΔΕΣ, κσι τη ΠΕ/Λασιθίου (χορηγός), κατόπιν απόφασης του ΔΣ του συλλόγου ιδιοκτητών και επαγγελματιών τουριστικών καταλυμάτων Ιτάνου να μη συμμετάσχει στον εορτασμό.


Κοινοποιείται το e-mail που έχει αποσταλεί προς όλους που δραστηριοποιούνται πάνω στο τουριστικό προϊόν:
1. Ο φετινος εορτασμος της παγκόσμιας ημερας τουρισμού 27 Σεπ 2024, θα εορταστει με διοργανωτες το Δημο, τη Δημοτική Κοινοτητα Παλαικάστρου και τη ΜΑΔΕΣ καθως και τη συμμετοχη ( χορηγος) της Περιφερειακής Ενοτητας Λασιθιου .— στην τοποθεσία Κουρεμενος.



2. Χωρος εορτασμου η Κεντρικη Πλατεια του Χωριου

3. Τροπος εορτασμου:
α. Θα τοποθετηθουν αναλογος αριθμος τραπεζιων που θα διατεθουν απο το Πολιτιστικο Λαογραφικο Σύλλογο επι του δρομου απο τη θεση ΤΑΞΙ μεχρι εναντι περιπτερου, πανω στα οποια θα υπαρχουν διαφορα εδεσματα (κρυα πιατα απο κεφτεδακια ντολμαδακια τυροπιτακια , χορτοπιτακια κοτομπουκιες, σαλατες ) - ποτα - αναψυκτικα τα οποια; καλουνται να προσφερουν (οικειοθελώς) ολα τα Μελη των Συλλογων και ΜΗ ( Πολιτιστικος Λαογραφικος Συλλογος Ιτανος , Συλλογος Εμποροβιοτεχνων Παλαικαστρου) .
β. Ο καθε ιδιοκτητης ειτε Τουριστικου Καταλυματος, ειτε ξενοδοχειου θα μπορει να προσφερει οποιοδηποτε εδεσμα της δικης του επιλογης πχ δοαφορα μεζεδακια , γλυκα κλπ) και μπροστα να αναγραφεται η επωνυμια της επιχειρησης .


γ. Οι ιδιοκτήτες εστιατοριων, πιτσαριες κρεπερι κι αυτοι με το ιδιο ανωτέρω σκεπτικο .
δ. Οι λοιποι ιδιοκτητες πχ κρεοπωλείων, Μινι Μαρκετ, καφετεριών, φρουταγορων κλπ, καποιες συσκευασιες σε κρασι - ρακι - μπυρες - νερο καθως και πλαστικα ειδη σερβιρισματος (πιατα μεγαλα , ποτηρακια νερου - κρασιου, μαχαιρια - πηρουνια)


ε. Οι ιδιοκτήτες ζαχαροπλαστειων, Φουρνων, καλουνται να προσφερουν καποιες ποσοτητες σε ψωμι - παξιμαδακια και αν ειναι δυνατον και εφικτο καποιο γλυκισμα.
στ. Ο εορτασμος θα πλαισιωθει και με ζωντανη παραδοσιακη και οχι μονο μουσικη με πλουσιο ρεπερτοριο απο το συγκροτημα του Γιαννη Μαζωνακη


ζ. Μετα το μπουφε ολα τα εστιατορια και οχι μονο θα ειναι στη διαθεση των επισκεπτων
η. Ενημερωση επισκεπτων περι του εορτασμου μεριμνη ιδιοκτητων καταλυματων - ξενοδοχειων
4. Η Παγκοσμια Ημερα τουρισμου επιβαλλεται να εορταστει κι εφετος καθ' οιονδηποτε τροπο ( νεο δεδομενο η αποχη του Συλλογου ιδιοκτητων και επαγγελματιων τουριστικων καταλυματων Ιτανου) προς τιμην των τουριστων που επισκεπτονται καθε χρονο το τοπο μας και συμβαλλουν στην οικονομικη μας ευμάρεια, καλουμεθα ολοι εμεις ν' ανταποκριθουμε σ' αυτο το καλεσμα μεσα στα πλαισια των δυνατοτητων μας.


5. Κρινετε σκοπιμο να τονιστει οτι περαν των παραπανω, η προσκληση ειναι ανοικτη προς ολους τους συγχωριανους μας
(συμμετοχη στο μπουφε) αφου σχεδον το μεγαλυτερο μερος των κατοικων προσφερει υπηρεσιες με αμοιβη πανω στο τουριστικο προιον.


6. Θα πραγματοποιηθουν διαφορες συναντησεις των διοργανωτων με ολους τους συμμετεχοντες που εχουν αποδεκτει τη προσκληση για συντονισμο ενεργειων
7. Ευχομαστε ευρεια συμμετονη και καλη επιτυχια της διοργανωσης την οποια θεωρουμε δεδομενη αποδεικνυοντας εμπρακτα οτι μεσα απο τις διαφορες δυσκολιες και αντιξοότητες μπορούμε να φερομε σε περας τα παντα μονιασμενοι και παντα μεσα σε πνευμα συνεργασιας αλληλοκατανοησης με αντικτυπο το θετικο σχολιασμο του εορτασμου απο τους επισκεπτες .


Μετα τα παραπανω παρακαλουμε οπως μας ενημερωσετε στο παρον e-mail για τη συμμετοχη σας ΑΜΕΣΑ στο μπουφε του εορτασμου .
Οι διοργανωτες
Δήμος - Δημοτικη Κοινότητα - ΜΑΔΕΣ
Συνδιοργανωτης
ΠΕ/Λασιθίου

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........