Ο Ολλανδός αξιολογητής της UNESCO για την υποψηφιότητα του Μινωικού Ανακτόρου της Ζάκρου στο Δήμο Σητείας

 Ο Ολλανδός αξιολογητής της UNESCO για την υποψηφιότητα του Μινωικού Ανακτόρου της Ζάκρου στο Δήμο Σητείας


Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ζάκρου πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον Ολλανδό αξιολογητή της UNESCO κ ΚΕΗΣ ΦΑΝ ΡΟΗΧΕΝ τον οποίον συνόδευαν η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κ Χρύσα Σοφιανού, η αρχαιολόγος κα Βάσω Ζωγραφάκη και εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού, η κ Κωνσταντίνα Μπενήση, η κα Σοφία Σπυροπούλου και ο κ Κυριάκος Ψαρουδάκης καθώς και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Σητείας κ Βέρα Περράκη.



Η συγκεκριμένη επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο αξιολόγησης της πρότασης, εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού, ένταξης έξι Μινωικών ανακτόρων της Κρήτης στον κατάλογο της UNESCO. Ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου έγινε παρουσίαση της πρότασης του Δήμου Σητείας και επιβεβαιώθηκε η πρόθεση ενίσχυσης της υποψηφιότητας του Μινωικού Ανακτόρου της Ζάκρου στον κατάλογο της UNESCO.


Καλωσορίζοντας τον κ ΚΕΗΣ ΦΑΝ ΡΟΗΧΕΝ ο κ Ζερβάκης σημείωσε: "Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδεχόμαστε στο Δήμο Σητείας. Ένα δήμο με τον μεγαλύτερο ίσως αρχαιολογικό πλούτο σε όλη την Κρήτη. Στο πέρασμα των αιώνων, οι πρόγονοι μας, φρόντισαν με τον καλύτερο τρόπο να προστατέψουν και να αναδείξουν όλα τα μεγάλα και μικρά αρχαιολογικά σημεία του Δήμου.
Σημαντική και καθοριστική ήταν πάντα η καθοδήγηση των αρχαιολογικών υπηρεσιών.


Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο, η πρόταση για ένταξη στον κατάλογο της UNESCO του Μινωικού Ανακτόρου της Ζάκρου. Ενός χώρου που αποτελεί για εμάς την κορωνίδα όλων των αρχαιολογικών σημείων του Δήμου Σητείας.
Η ενίσχυση της προσπάθειας που γίνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Κρήτης είναι όχι μόνο υποχρέωση του Δήμου αλλά και δέσμευση για στήριξη και βοήθεια στις ενέργειες της Τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων.


Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας εδώ. Ελπίζουμε στην θετική εισήγηση σας προς την Επιτροπή Αξιολόγησης και θα χαρούμε να σας ξαναδούμε στην υπογραφή ένταξης των Μινωικών Ανακτόρων της Κρήτης στον κατάλογο της UNESCO".


Ο κ Ζερβάκης παρέδωσε στον κ ΚΕΗΣ ΦΑΝ ΡΟΗΧΕΝ ένα συμβολικό δώρο αποτελούμενο από τοπικά προϊόντα και ένα κλαδί αιωνόβιας ελιάς του Μινωικού Ανακτόρου της Ζάκρου.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........