Ο Δήμος Ηρακλείου οργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου

 Μνήμες από τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και την προσφυγιά θα «ζωντανέψουν» την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024, στη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου -Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, στις 18:00 το από-γευμα στην αίθουσα «Μ.Καρέλης» στο Δημοτικό κτίριο της οδού Ανδρόγεω.


Την εσπερίδα που έχει τίτλο «1922-1923 Από τα χώματα του Θαλή και του Ηρά-κλειτου στο Ηράκλειο Κρήτης», θα προσφωνήσει η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού Φι-λαρέτη Δαφέρμου-Χρονάκη, ενώ θα ακολουθήσει η ομιλία της Ιστορικού, συγγρα-φέα και ξεναγού Αθηνάς Ν. Κυριακάκη-Σφακάκη. 


Την εκδήλωση θα συντονίσει η Δημοσιογράφος, συγγραφέας Κάκια Κοτζάμπαση, ενώ θα αναγνωστούν και αποσπά-σματα από το βιβλίο «Αμέρσα από την Σμύρνη στην Κρήτη». Η εσπερίδα θα πλαι-σιωθεί μουσικά από την Αργυρώ & Ειρήνη Σταυρίδη που θα είναι στο πιάνο - τρα-γούδι .

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........