Ατομική έρευνα τμήματος ψυχιατρικής ΓΝΑΝ και Εργαστήρίου Αλκοολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης

 Ιατρικό ερευνητικό πρωτόκολλο: «Καταγραφή των μεταβλητών ευαλωτότητας για νοσήματα του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, για νοσήματα του καρδιαγγειακού συστήματος, καθώς και για το σύνδρομο Charles Bonnet πληθυσμού των Ανωγείων, σε συνάρτηση με τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής βάσει της δραστικής ουσίας της αριπιπραζόλης (aripiprazole)». 



Με την υπό Αρ. Πρωτ.: 35499/29-08-2024 απόφαση του Διοικητού της 7ης ΥΠΕ, κου Νεκτάριου Παπαβασιλείου, ανακοινώνεται η έναρξη της Ιατρικής μελέτης και εξέτασης όλων των κατοίκων του ορεινού Μυλοποτάμου στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων. 

Το Τμήμα Ψυχιατρικής του ΓΝΑΝ και το Εργαστήριο Αλκοολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης με έδρα το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, σε συνάρτηση με την εθνική κείμενη νομοθεσία, αποτελούν την έδρα συντονισμού της εν λόγω Ιατρικής έρευνας στην οποίαν συμμετέχουν η Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου “Οι Άγιοι Ανάργυροι”, το Τμήμα Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής της Βιέννης (Αυστρία), καθώς και το Τμήμα Ψυχιατρικής και Γενετικής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Üsküdar της Κωνσταντινούπολης (Τουρκία). 

Σκοπός της Ιατρικής μελέτης είναι η γονοτυπική (DNA) ανάλυση ατόμων της εθνολογικής ομάδας των Ανωγείων, με σκοπό τον εντοπισμό γενετικών πολυμορφισμών που ενοχοποιούνται για την εκδήλωση νοσημάτων του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (Ψυχιατρικά, Νευρολογικά), νοσημάτων του γαστρεντερολογικού συστήματος, νοσημάτων του καρδιαγγειακού συστήματος, καθώς και του συνδρόμου Charles Bonnet. 


Η αλληλεπίδραση των, υπό ανάλυση, γονοτύπων με τη δραστική ουσία της αριπιπραζόλης σε περιπτώσεις συνοσηρότητας θα αποτελέσει σημαντικό επίσης, τμήμα της έρευνάς μας. Όπως και η ανάλυση σπάνιων γενετικών αλλαγών και φαινοτύπων που προστατεύουν ή ενοχοποιούνται για ασθένειες. Στις 10 Νοεμβρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί ιατρική μελέτη και ιατρική εξέταση για τα ακόλουθα νοσήματα: - Άνοια και διαταραχές μνήμης, - Διαταραχές ύπνου στην τρίτη ηλικία, - Νευρολογικές ασθένειες - Νευροαναπτυξιακές ασθένειες παιδιών, όπως αυτισμός, επιληψία, επιθετικές – μη προσαρμόσιμες συμπεριφορές, - Αγχώδεις Διαταραχές, - Κατάθλιψη, - Παραληρητικές ιδέες, Ψευδαισθήσεις, - Οφθαλμολογικές παθήσεις (όπως καταρράκτης), με συνοδό εκδήλωση διαταραχών της αντίληψης, - Γαστρεντερολογικά νοσήματα, - Χρονία εξάρτηση από το αλκοόλ. 


Τα ιατρεία θα λειτουργούν στο χρονικό διάστημα 12:00 – 16:00 στο Κέντρο Υγείας ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 23/10/2024 Α. Π.: 11862 Ανωγείων. Για τον καθορισμό ραντεβού απευθυνθείτε στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων στα τηλ. 2834031208

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........