Επίσκεψη Erasmus από ΚΠΕ Ιεράπετρας ΝΕάπολης.

 Οι εκπαιδευτικοί, Ευστράτιος Μυλωνάκης (Υπεύθυνος) και Ελισάβετ Δρούγκα (Μέλος Π.Ο.) από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης / Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ) Ιεράπετρας-Νεάπολης συμμετείχαν σε σεμινάριο Erasmus+ στην Νίκαια της Γαλλίας από τις 23 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2024 στα πλαίσια του δεύτερου έτους διαπίστευσης Erasmus+ στον τομέα Εκπαίδευσης Ενηλίκων ( αρ. Έγκρισης ΙΚΥ 2023-1-EL01-KA121-ADU-000137137).


Οργανωτής του σεμιναρίου ήταν η και συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από Ελλάδα, Βουλγαρία, Πολωνία και Γερμανία με βασική εκπαιδεύτρια την .


Ο τίτλος του σεμιναρίου ήταν « : », ένα θέμα αρκετά επίκαιρο που βοηθά στην χαρτογράφηση μιας πορείας προς ένα πιο πράσινο μέλλον μέσω μιας σειράς πρακτικών δραστηριοτήτων, δουλεύοντας τόσο εντός όσο και εκτός σχολικού πλαισίου. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου:

-Έγιναν δραστηριότητες γνωριμίας όπου οι συμμετέχουσες/οντες παρουσίασαν τα σχολεία και τους φορείς τους.


-Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε Κέντρο Ανακύκλωσης στην Νίκαια ( ) στο οποίο εφαρμόζονται οι αρχές της επαναχρησιμοποίησης στην Κοινότητα με πρωτοβουλία του Δήμου και πολλών εθελοντών.

-Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να παρατηρήσουμε τον τρόπο εργασίας τους, το εκπαιδευτικό υλικό τους και να επισκεφθούμε Έκθεση φωτογραφίας που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις τους σχετικά με τη ζωή στον βυθό και στη θάλασσα της ευρύτερης περιοχής της Νίκαιας.


-Συζητήσαμε παραδείγματα για την κατανόηση του φαινομένου της κλιματικής κρίσης καθώς και άλλων παγκόσμιων προκλήσεων και τρόπους καλλιέργειας στάσεων για την προστασία του πλανήτη.

-Επίσης, συμμετείχαμε σε εργαστήριο για φυτικά καλλυντικά και βρώσιμα προϊόντα περιποίησης δέρματος.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο Erasmus+ στην Νίκαια της Γαλλίας συνέβαλε επίσης στην ανταλλαγή ιδεών και πρακτικών με εκπαιδευτικούς από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στην εξάσκηση και στην επικοινωνία στην Αγγλική γλώσσα, στη γνωριμία με άλλα εκπαιδευτικά συστήματα και πολιτισμούς.

Εντύπωση μας προξένησε το γεγονός ότι κάθε Τετάρτη τα σχολεία είναι κλειστά στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου της Νίκαιας με σκοπό οι μαθητές/τριες να περνούν περισσότερο χρόνο με την οικογένειά τους.


Παράλληλα, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε χώρους πολιτισμού, πρασίνου, μουσεία και σημεία ενδιαφέροντος στην Νίκαια και στην ευρύτερη περιοχή της Κυανής Ακτής. Στην πόλη αυτή γίνονται σοβαρές προσπάθειες για απαγόρευση των αυτοκινήτων στο κέντρο της Νίκαιας, χρήση του εξαιρετικού δικτύου ποδηλατοδρόμων και χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Η δράση αυτή υλοποιείται με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........